De Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn heeft
ambassadeurs. Hier het interview met de Olympische bokser Peter Meulenberg Meer weten over de stichting? http://stichtingzwerfjongerenapeldoorn.nl/ |
Peter Müllenberg ambassadeur van Stichting Zwerfjongeren
Apeldoorn, een interview Interview met Peter Müllenberg Ik heb het nu, vooruit lopend op de Olympische spelen in juli, ontzettend druk met trainen maar ook met de dingen die er bij horen, veel pers en zo. Ik ben blij dat ik voor de Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn iets kan beteken. Zelf kom ik uit een achterstandswijk, veel van de jongeren in mijn buurt hebben de school niet afgemaakt. Wat er van hun is geworden weet ik niet, maar ik vermoed dat een aantal van hun nooit gewerkt heeft. Ze hingen op straat, kletsten wat, maar een echt doel hadden ze niet. Dat hebben van een doel is wel heel belangrijk. Als ik naar mij zelf als kind kijk, wilde ik al vroeg iets bereiken in de sport. Leren is niet echt mijn ding, maar dat hoeft ook niet, als je maar een doel hebt in je leven. In mijn buurt was ik een buitenbeentje. Erg moeilijk heb ik het daar niet mee gehad. Als er echt problemen met de jeugd in mijn buurt waren, kon ik mij fysiek wel redden. Het voordeel was wel dat ik altijd het sterkste was. Ik kon mij in ieder geval verdedigen. Mijn ouders hebben mij altijd gesteund. Ik woonde in Twente en trainde in Apeldoorn. Mijn vader bracht mij als kind en later toen ik al ouder was altijd naar de training. Trainen doe ik al jaren intensief, zes dagen in de week. Mijn werkgever maakt dat ook mogelijk. Daar ben ik heel blij mee. Een volle drukke baan, en dan nog willen winnen bij de Olympische spelen, dat is onmogelijk. Als ik thuis uit mijn raam kijk, kijk ik uit op een veldje. Ik zie daar altijd veel jongeren, ze hangen wat rond, blowen en ouwehoeren. Ik vind dat zo zonde, gebruik je talenten, denk aan later. Dat zelfde zie ik in het Oranjepark. Met mooi weer rennen wij in het Oranjepark en dan zit het park helemaal vol met jonge gasten die de hele dag zitten te roken en te drinken. Ik ken veel van dat soort mensen, je weet van een groot deel, dat is niks en wordt niks, die kun je een miljoen geven, en een half jaar later hebben ze een miljoen schuld. (Na een uitleg van Marco over zwerfjongeren:)
Ik kan mij niet echt inbeelden dat een aantal van die jongeren
gewoonweg niet naar huis kan. Interviewer: Marco Betman en Roelof Rump. In dit artikel is dankbaar gebruik gemaakt van gegevens uit het tijdschrift van de Koninklijke Landmacht: “Landmacht 05”
|